header image
DMN - Dance Midden Nederland

Over DMN

D.M.N., wat staat voor Dance Midden Nederland is een regionale wedstrijdbond.
Alweer voor het 5e seizoen zijn vele dansparen actief bezig met de wedstrijden die door de D.M.N. georganiseerd worden. Veel dansscholen in de regio Midden-Nederland zijn aangesloten bij de D.M.N.

Doelstelling
De D.M.N. heeft als doel om de danssport te promoten en om beginnende wedstrijddansers de kans te geven om op hun eigen niveau zich te meten met andere dansers. De drempel om aan de D.M.N. wedstrijden deel te nemen is laag, omdat alle niveaus vertegenwoordigt worden. Bij de D.M.N staat gezelligheid absoluut voorop. Het dansen is immers een vrolijke bezigheid en dat wil men aanmoedigen. De danswedstrijden worden dan ook door de dansscholen zelf georganiseerd en vinden plaats in de desbetreffende dansschool.

Jong en oud
Dansen is voor jong en oud, en daar houd D.M.N. rekening mee. Van de jongste dansertjes (tot 12 jaar) tot aan de seniorenparen, voor ieder is er een categorie waarin men kan dansen met en tegen paren in ongeveer dezelfde leeftijdsklasse.
Binnen de verschillende leeftijdsgroepen zijn er verschillende niveaus, zodat zowel de onervaren danser als de gevordere paren zich thuis zullen voelen.

Organisatie
D.M.N. is een samenwerking tussen verschillende dansscholen. Tijdens wedstrijden is de regie in handen van het wedstrijd secretariaat. Door deze samenwerking en smalle vorm van bestuur kunnen de inschrijfgelden en entreeprijzen laag worden gehouden, zodat elke danser kan deelnemen.

Elk seizoen wordt afgesloten met een slotkampioenschap in samenwerking met de SOND, waarbij zowel de jeugd- als seniorenklassen kunnen deelnemen.

Laatst aangepast op donderdag, 13 augustus 2009 04:11